maandag 10 juni 2013

Weekend 020

Blijkbaar blijft het bijzonder: Rotterdammers op weg naar Amsterdam. En dus heb je het over 020.
Een ontspannen dagje Amsterdamse grachten en een stevige tocht over het IJmeer. Kamperen in Durgerdam. Weinig wind en veel zon, beloofde de weerman. Dat klopte, op zaterdag. Over het IJ langs het Muziekgebouw, naar Nemo en ... de grote broer van onze kleine kajaks. We trokken veel belangstelling, vooral van toeristen. Onze foto's gaan nu waarschijnlijk over de hele wereld, in elk geval door Japan!

Zaterdag was het toch anders. Een onvoldoende voor de weerman, een dikke plus voor de tocht. Door het achterland van Durgerdam, over de meren en tegen de wind in naar Monnickendam. Natuurlijk een broodje vis in de haven. 


Een blik op het IJmeer in de verte, zwemvesten aan, sleeplijn om en de golven in. Opnieuw met een paar dappere verse leden, die heel, heel stevig in hun boot zaten. Helemaal om Marken heen, dat werd te gek. Maar toen we de kajaks overdroegen, over de dijk heen, leek dat opeens toch een aardig alternatief. Een plan voor een kanosteigertje?Maar daarna was het alleen nog maar genieten. Wind en een lekker golfje in de rug, een briljante surf, geen kracht zetten, beetje sturen, terug naar de camping in Durgerdam. Ik had beloofd dat iedereen rond etenstijd weer thuis zou zijn. Daar was geen woord van gelogen, als je Spaanse gewoontes aanhoudt.

Weekendje 020? Moeten we vaker doen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo,

Bedankt voor je reactie! In principe staat je reactie snel op het blog van Never Dry. Mocht de redactie aan het peddelen zijn, kan het iets langer duren.

Mocht je reactie onzinnig, dan wel kwetsend of racistisch zijn, dan heeft de redactie het volste recht om je reactie te niet te publiceren.

Met vriendelijke groet,


De redactie